Vysoušení novostaveb

U většiny novostaveb, u kterých se během výstavby provádí některý z tzv. mokrých procesů, se neobejdeme bez vysoušení nadměrné vlhkosti.

U většiny novostaveb, u kterých se během výstavby provádí některý z tzv. mokrých procesů, se neobejdeme bez vysoušení nadměrné vlhkosti. Během hrubé stavby, štukování, výmalby a dalších procesů nasají především svislé nosné konstrukce obrovské množství vody. Pokud jsme navíc měli smůlu na počasí a do novostavby vícekrát pršelo, lze počítat s tím, že první rok či dva po nastěhování bude v novém domě vysoká vlhkost. Ta může poškozovat stavební prvky, vybavení interiéru včetně nového nábytku, ale také způsobovat vznik plísní nebo určité zdravotní problémy jako např. opakované rýmy a alergie.

Možnosti vysoušení

Z dostupných zdrojů lze dohledat poměrně širokou škálu způsobů vysoušení, včetně metod elektrofyzikálních a chemických. My můžeme doporučit metody základní, a to větrání v letních suchých měsících nebo použití vysoušečů. Přirozené větrání novostavby pomůže pouze v období letních měsíců, kdy venku moc neprší. Jakmile je však novostavba vybavena okny, dveřmi a je potřeba ji uzavřít, protože v ní např. zůstává nářadí, je nutné nasadit vysoušeče. Ideální je použít vysoušeče během mokrých procesů, tak po jejich dokončení před finálními úpravami. Vysoká vlhkost nejen ztěžuje práce, ale může poškodit dřevěné prvky v domě, zapříčinit vznik plísní atd.

Zapůjčení vysoušeče

Uvědomujeme si, že stavba domu je nejen časově velmi náročná. Proto Vám chceme ušetřit starosti a v okresech, kde působíme, vysoušeče na stavbu přivezeme, pomůžeme i instalací a po skončení práce zase odvezeme. To vše v ceně pronájmu. Samozřejmostí je konzultace, kolik vysoušečů bude potřeba a kam je rozmístit. V případě potřeby je možné dodat větráky, které přivedou vlhký vzduch z rohů místností a izolovaných místností.